Почетна


Велигденски хепенинг 2019 во Ресен


Денеска на плоштадот „Цар Самоил“ се одржа традиционалната манифестација „Велигденски хепенинг“ во организија на oпштина Ресен и Домот на културата „Драги Тозија“


На повеќе штандови учевство зедоа децата од петте основни училишта, детската градинка „11 Септември“ дел од граѓанските здруженија и факултетот за туризам и менаџмент- Скопје кои ја претставија преспанската традиционална храна и рачна изработка.
Манифестацијата и штандовите ги посети и градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски.