Почетна


ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА РЕСЕН

» 24.06.2019

Во согласност со законот за заштита на населението од заразни болести, Ве известуваме дека во деновите 24.06.2019 г. (понеделник) и 25.06.2019 г. (вторник) ќе се спроведе ПРВА ФАЗА од теристичката (од земја) дезинсекција за уништување на комарците на територијата на Општина Ресен. Повеќе »


Свикана 30-та седница на Советот на Општина Ресен

» 21.06.2019

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свика 30-та седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 27.06.2019 година (четврток) во 11:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен. Повеќе »


Одржана пленарна седница во рамките на „Заштита на животната средина и програма за одржлив развој во Преспа“

» 19.06.2019

Во текот на вчерашниот ден, во рамките на студијата „Заштита на животната средина и програма за одржлив развој во Преспа“, во општина Ресен од страна на раководителот на секторот за соработка во делегацијата на ЕУ, Никола Бертолини беше организирана пленарна седница на која што присуствуваше градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски како и гости од Албанија, Грција, претставници на граѓански здруженија, национални паркови и заштитени подрачја, локални власти и бизниси, асоцијација на фармери, експерти како и претставници на интернационални организации и донатори. Повеќе »


На 16-ти јуни прв фестивал на традиционални преспански специјалитети во Дупени

» 14.06.2019

На 16 Јуни на плажата во селото Дупени на Преспанското езеро ќе се одржи првиот фестивал на традиционални преспански специјалитети. Повеќе »


Викендов во општина Ресен ќе се одржи манифестацијата „Запознај ја Преспа“

» 13.06.2019

Претстојниов викенд на 15-ти и 16-ти јуни, во општина Ресен ќе се одржи манифестацијата „Запознај ја Преспа“. Повеќе »

Следна