Month: м.г

INVITATION TO TENDER FOR Supervision

A: b8a_invit_en resen supervision b8o3_contractnotice_simp_en supervision INSTRUCTIONS TO TENDERERS supervision B: b8d_annexigc_en b8f_annexiitorglobal_en resen supervision b8g_annexiiiom_en Organization and Methodology supervision b8i1_annexvbudgetglobal_en BUDGET supervision b8j1_annexvifif_en FIF supervision b8j3_annexvilefind_en LEF natural supervision b8j4_annexvilefcompany_en LEF company private supervision b8j5_annexvilefpublic_en LEF supervision b8o2_contract_simp_en supervision C: b8m2_evalgrid_global_en supervision b8o1_admingrid_simp_en supervision List of entities invited to submit the tender D: a14a_declaration_honour_procurement_en …

INVITATION TO TENDER FOR Supervision Read More »

Известување за спроведување на постапка за консултации со јавноста во врска со „Извештај за стратегиска оцена на проект за Инфраструктура за Државен пат А3, делница: Обиколница на Ресен“

Јавното претпријатие за државни патишта ја информира јавноста, дека согласно Законот за животна средина спроведува постапка за консултации со јавноста во врска со „Извештај за стратегиска оцена за реализација на проект за инфраструктура за Државен пат А3, делница: Обиколница на Ресен“, во должина од околу 9.2 км. Нацрт извештајот за стратегиска оцена на животната средина …

Известување за спроведување на постапка за консултации со јавноста во врска со „Извештај за стратегиска оцена на проект за Инфраструктура за Државен пат А3, делница: Обиколница на Ресен“ Read More »

Соопштение: Патот преку Галичица отворен за сообрајќај

Патот преку Галичица отворен за сообрајќај Јавната установа Национален парк Галичица и изведувачот на работите за реконструкција на патниот правец преку Галичица ја информираат јавноста дека од 14 август 2021 година (сабота) градежните активности за рекострукција на коловозот на регионалниот патен правец Р 2332 Царина – спој со Р 1301 Охрид – Свети Наум прекинуваат. …

Соопштение: Патот преку Галичица отворен за сообрајќај Read More »

Invitation to tender for Procurement of one electric combi minimum 8+1 seats and procurement of one utility electric vehicle with 5 seats for Resen Municipality

Questions and answers   A: c4a_invit_en Resen e.vechicles(2) c4b_itt_en Resen e vechicles ds2_contractnotice_simpl_en Resen e vehicles B: c4c_contract_en Resen LOT1 c4c_contract_en Resen LOT2 c4d_specialconditions_en Resen LOT1 c4d_specialconditions_en Resen LOT2 c4e_annexigc_en (1) c4f_annexiitechspeciiitechoffer_en Resen e-vehicles c4g_annexivfinoffer_en Resen e-vehicles c4h_perfguarantee_en Financial identification form Legal entity individual Legal entity private Legal entity public C: c4j_admingrid_en (1) c4k_evalgrid_en Resen …

Invitation to tender for Procurement of one electric combi minimum 8+1 seats and procurement of one utility electric vehicle with 5 seats for Resen Municipality Read More »

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување по Програмата Општинско-корисна работа

Се повикуваат сите евидентираните на работени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Општинско-корисна работа, проект Продолжуване и надополнување на услуги за лица и деца со попреченост во Општина Ресен за работно ангажира со скратено работно време од 9 девет месеци заради стекнување на вештини и постепено вклучување на пазарот на труд, да …

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување по Програмата Општинско-корисна работа Read More »