Почетна


Театарски претстави за деца

» 17.05.2018

„ПИСМО НЕКОМУ“ и „ПАЛЕЧКА МАЛЕЧКА“ ГОСТУВААТ ВО ПРЕСПА Буден Театар Скопје, на 23. и 24. мај 2018, гостуваат во Преспа со две претстави во рамки на проектот „Триаголници на соработка“, кој годинава се спроведува во Ресенскиот и Кратовскиот регион. Повеќе »


Ј А В Е Н П О В И К

» 16.05.2018

Општина Ресен ги повикува граѓаните кои имаат материјални штети на земјоделски насади од врнежите од град кои се случија на ден 10.05.2018 година, да ги пријават во просториите на Општина Ресен Повеќе »


Известување

» 15.05.2018

На ден 22.05.2018 година со почеток во 19:00 часот во просториите на локалната самоуправа на Општина Ресен (мала сала) ќе се одржи состанок на СГГ (советодавна група граѓани) со следниот дневен ред: Повеќе »


Средба со претставници на PONT

» 15.05.2018

Денеска, во посета на Општина Ресен и Мониторинг Станицата во с. Стење, беа претставниците на Фондот за Природа „Преспа - Охрид“ (ПОНТ) (Prespa – Ohrid Nature Trust - PONT). Главната цел на посетата беше да се промовира грант програмата на PONT, програма со која ќе се зајакнат капацитетите на субјектите за управување со заштитените подрачкја во регионот со цел поефикасна заштита на биодиверзитетот и подобрување на прекуграничното управување во делот на заштитата и мониторингот на природата во соседните земји, Р. Албанија и Р. Грција. Повеќе »


Увид на штети

» 11.05.2018

Денес градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски заедно со увидна екипа од општинскиот кризен штаб направи обиколка на градското подрачје и околните села, со цел да се утврди опфатот и границите во рамки на кои се почувствуваа последиците од вчерашното невреме. Повеќе »

Следна