Почетна


Започна изградба на нов Блок во ЈОУДГ 11 Септември во Ресен

» 22.03.2017

Во текот на денешниот ден започнаа градежно изведбените работи за изградба на нов блок во состав на ЈОУДГ 11 Септември Ресен. Се работи за проект кој ќе овозможи зголемување на просторниот капацитет на ресенската детска градинка, каде веќе подолго време се чувствува недостиг од простор, а аналогно на тоа добар дел на деца од предучилишна возраст неможат да бидат згрижени во оваа предучилишна установа. Повеќе »


Изложба и промоција на монографија за Светиот Владимир во Ресен

» 14.03.2017

Во петок на 17.03.2017 година во организација на Општина Ресен и Домот на Култура од Ресен во ресенскиот сарај со почеток од 19 часот се организира изложба “Портретите на Светиот Владимир на Балканот од XVII до XX век” и промоција на Монографија “Светиот Кнез Владимир” Повеќе »


И З В Е С Т У В А Њ Е

» 13.03.2017

Врз основа на член 8 став 2 од Законот за трговија („Службен весник на РМ“ бр. 16/04....53/16) и член 12 став 3 од Законот за угостителска дејност („Службен весник на РМ“ бр. 62/04...71/16), Градоначалникот на Општина Ресен, во смисла на добра соработка и разбирање го дава следново: Повеќе »


Свикана 60-та седница на Советот на Општина Ресен

» 07.03.2017

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свика 60-та седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 14.03.2017 година (вторник) во 11:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен. Повеќе »


Општина Ресен набави нови ПП Апарати за основните училишта

» 01.03.2017

Денеска во петте основни училишта на територија на општина Ресен , од страна на градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски беше доставена против-пожарна опрема , преносни противпожарни апарати по целовремен притисок S6 . Повеќе »

Следна