Почетна


Очекуваната преспанска туристичка атракција пред финална изведба

» 24.05.2017

Пред почетокот на новата туристичка сезона ,благодарение на Општина Ресен и Министерството за транспорт и врски на нивното ангажирање и интезивни активности , Преспа ќе добие нова туристичка атракцијa. Повеќе »


Честитка од Градоначалникот Стрезовски по повод празникот Св. Кирил и Методиј

» 23.05.2017

По повод празникот Св. Кирил и Методиј, градоначалникот на општина Ресен , Д-р Ѓоко Стрезовски, упати честитка до сите граѓани на Општина Ресен и до образовните работници во нашата општина. Меѓудругото во честитката стои: Повеќе »


Се спроведе едукативна кампања за селекција и рециклирање на отпад пред најмладите ресенчани

» 23.05.2017

Денеска во Ресен во организација на "Нула Отпад" , "Пакомак" , Општина Ресен како и основните училишта и детската градинка во општината се реализира едулативна кампања поврзана со управувањето на отпад наменета за најмладата категорија на жители на општината. Повеќе »


Краткиот филм Lake of Apples освојувач на награда

» 22.05.2017

Краткиот документарен филм #LakeOfApples на Меѓународниот фестивал за теми на екологија, одржлив развој и заштита на флора и фауна, природните и културните споменици ,, T-film Ostrava 2017" кој се одржува во Чешка ја освои престижната награда Perseus Prize. Повеќе »


Започна исплатата на субвенциите за преспанските земјоделци

» 20.05.2017

Од вчера започна исплатата на субвенциите за македонските земјоделци согласно програмата за финасиска поддршка на Владата на Република Македонија за 2016 година. Во тој контекст, поголем дел од вкупно 2300 преспански земјоделци вчера на своите сметки ги добија субвенциите за одржување на постојните овошни насади за минатата година. Повеќе »

Следна