Почетна


Оддржана 62та вонредна седница на советот

» 25.04.2017

Советот на Општина Ресен на својата 62-вонредна седница,расправајќи по преземените мерки и активности во врска со настанатите штети и проценка на истите заради елементарната непогода-мраз која деновиве ја зафати територијата на Општина Ресен,едногласно ги усвои предлог-заклучоците кои се однесуваат на: Повеќе »


СВИКАНА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РЕСЕН

» 24.04.2017

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свика 62-та седница (ВОНРЕДНА) на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 25.04.2017 година (вторник) во 11:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен Повеќе »


Со Велигденски Хепенинг започна одбележувањето на најголемиот христијански празник

» 13.04.2017

Денеска во реализација на Општина Ресен и Домот на Култура "Драги Тозија" од Ресен на градскиот плоштад "Цар Самоил" во Ресен се одржа традиционалната манифестација Велигденски Хепенинг. Повеќе »


Одлука за спроведување на стратегиска оценка

» 12.04.2017

Општина Ресен ја објавува одлуката и формуларите за спроведување на стратегиска оценка врз животната средина. Повеќе »


Свикана 61-та седница на Советот на Општина Ресен

» 11.04.2017

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свика 61-та седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 18.04.2017 година (вторник) во 10:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен Повеќе »

Следна