Почетна


Изложба на Народна техника

» 15.11.2017

Денес, по повод Светскиот ден на науката, во СОУ "Цар Самоил" во Ресен, во организација на Народна техника на Македонија, Сојузот на здруженијата на младите истражувачи- "Науката на младите" и Народна техника-Ресен, се одржа изложба на наградени проекти на млади истражувачи и иноватори од основните и средните училишта од Република Македонија. Повеќе »


Јавен Повик

» 14.11.2017

До: Граѓанските здруженија, неформални групи, спортски клубови и културно-уметнички друштва Повеќе »


Граѓански форум на локални заедници

» 14.11.2017

Денес во големата сала на Општина Ресен се одржа првиот граѓански форум на локалната заедница кој имаше за цел, идентификување на проблемите во заедницата. Повеќе »


Свикана 2та седница на Советот на Општина Ресен

» 07.11.2017

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свикува втората седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 13.11.2017 година (понеделник) со почеток во 11:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен. Повеќе »


Работна средба со г-ѓа Луиза Винтон

» 07.11.2017

На покана на градоначалникот на Општина Ресен Живко Гошаревски, вчера во работна посета на општината беше г-ѓа Луиза Винтон, постојан преставник на УНДП во Македонија. Повеќе »

Следна