Почетна


Соопштение


Во текот на утрешниот ден (среда 26.08.2020 година) во вечерните часови, на територијата на општина Ресен, ќе се изврши прскање за уништување на возрасни комарци

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да ги преземат соодветните мерки за заштита на пчелите. Во случај на појава на неповолни времески услови (дожд, ветар) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.