Почетна


АВИОНСКО ТРЕТИРАЊЕ НА КОМАРЦИ


На ден 16.09.2017 година (сабота) во раните утрински часови на територијата на Општина Ресен ќе се изврши аеросолна адултицидна дезинсекција

На ден 16.09.2017 година (сабота) во раните утрински часови на територијата на Општина Ресен ќе се изврши аеросолна адултицидна дезинсекција, односно уништување на возрасни комарци со авио третирање со широкопојасен инсектицид.

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да ги превземат соодветните мерки за заштита на пчелните семејства.

Во случај на појава на неповолни временски услови(ветер, дожд) дезинсекцијата ќе се одложи за следниот поволен ден.