Информации


Одбележан „Денот на пожарникарството“

» 20.05.2019

Денес во противпожарната станица во Ресен беше одбележан 20 Мај - Денот на пожарникарството. Градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски присуствуваше на показна вежба во случај на пожар, презентирана од страна на пожарникарите на ТППЕ-Ресен во дворот на основното училиште „Гоце Делчев“ во Ресен. Повеќе »


Less Waste: invitation to tender for development of an action plan for biowaste management reference number cn1-so 2.2 sc 008, work package 3, budget line 3.5.3.

» 17.05.2019

Dear, We are pleased to inform you that you are invited to take part in the single tender procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes: Повеќе »


Invitation to tender for development of a study for sustainable usage for reed belts reference number cn1-so 2.2 sc 008, work package 3, budget line 3.5.2.

» 17.05.2019

Dear, We are pleased to inform you that you are invited to take part in the single tender procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes: Повеќе »


Одржана трибина за подигнување на јавната свест за заштитените подрачја

» 14.05.2019

Денес во малата сала на општина Ресен се одржа трибина за подигнување на јавната свест за значењето на споменикот на природата „Преспанско Езеро“ и паркот на природата „Езерани“ и заштита на истите со цел правилно спроведување на релевантните закони од аспект на лов и риболов. Повеќе »


Општина Ресен доби нов чамец

» 13.05.2019

Денеска градоначалникот на општина Ресен ги прими клучевите од новиот чамец кој што ќе се користи за одржливо управување со заштитените подрачја во Преспа. Повеќе »

Следна