Почетна


Заврши „Актерот на Европа“


Синоќа со претставата „Со што, со кого во ЕУ“ од Босна и Херцеговина, заврши 17-тото издание на манифестацијата „Актерот на Европа“.

На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“


На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.

Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“

На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“
На крајот од манифестацијата стручното жири им додели награди и признанија на најуспешните претстави и актери.
За улогата во монодрамата „Пауна“, Сара Марковска ја доби наградата „Млада Европа 2019“.
Наградата „Наум Манивилов- Преспански“ ја доби Здравко Стојмиров за претставата „ЗОО Приказна“
Претставата „Симедеја или човечки глас“ во изведба на Фадиљ Хисај од Косово ја доби наградата „Jaques Lаcarriere“,  додека пак наградата од публиката ја доби „Со што, со кој во ЕУ“  на актерот Драган Тешиќ.
Признанието „Актер на Европа 2019“ ја доби актерката Јулија Милачиќ од Црна Гора за претставата „Девојката и смртта“.
Додека пак Гранд при-то на „Актерот на Европа“ го доби бугарската претстава на Сатиричниот театар „Алеко Константинов„ од Софија (Бугарија) за претставата „Шеги  на Љубовта“.
Свој настап на затварањето на манифестацијата имаа и ресенската музичка група „Реприза“