Почетна


Увид на штети


Денес градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски заедно со увидна екипа од општинскиот кризен штаб направи обиколка на градското подрачје и околните села, со цел да се утврди опфатот и границите во рамки на кои се почувствуваа последиците од вчерашното невреме.
Според увидот, најголема штета имаат претрпено овошните насади во градот, а помал е интензитетот на оштетување во блиските села.Градоначалникот Гошаревски во тој контекст, ќе го информира ресорното министерство, со препорака до истото, а во полза на земјоделците, во иднина да се размислува во насока на субвенционирање на мeрки за заштита на јаболката од природни непогоди.

Image may contain: one or more people, people standing, tree, plant, sky, grass, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, standing, plant, sky, tree, grass, outdoor and nature

Image may contain: plant, outdoor and nature