Почетна


Реконструирани две улици во Преспа


Изградени се две нови локални улици, едната во село Сопотско, во должина од 150 метри, а другата е еден од краците на улицата Јосиф Јосифовски во Ресен.

Истите се во должина од околу 100 метри. Во наредните денови ќе бидат реконструирани или изградени уште десетина улици во градот. Инвеститор на градежните работи е Општина Ресен, а средствата се обезбедени од општинскиот буџет.


Image may contain: sky and outdoor